abonneren

Google stopt met oude Office bestandsformaten

Google Apps zal vanaf oktober niet langer oude Office 2003-bestandsformaten zoals .doc, .xls en .ppt kunnen exporteren.

Google Apps is Google’s online kantoorpakket dat tot nu toe compatibel was met Office van Microsoft. Google kondigt nu al aan dat vanaf 1 niet langer bestanden in de oude bestandsformaten van Office 1997-2003 geëxporteerd kunnen worden.

De aanpassing komt er voor de consumenten versie van Google Docs, Google Apps, maar ook Google Apps for Business, Government en Education.

Na de overgang zullen de Google Apps de nieuwe bestandsformaten: docx, xlsx en pptx gaan ondersteunen.

Voor andere bestandsformaten verandert er niets. Je kan een bestand nog altijd exporteren als ODT, RTF, PDF, PNG enz... Wel kan de wijziging problemen veroorzaken bij gebruikders die zowel met Google Docs als met oude versies van Office werken. Wel heeft Microsoft voor de gebruikers van een oudere Office-versie al enkele jaren een compatibiliteitsplugin beschikbaar

Bron: ZDnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Office

Tags: Google Apps

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord