abonneren

Google start uitrol Android 7.1.1 voor Pixel en Nexus

Google is de uitrol van Android 7.1.1 gestart voor zowel zijn Pixel- als zijn Nexus-telefoons. Wie niet kan wachten, kan de factory images downloaden.

De Pixel-telefoons draaiden al op Android 7.1, waardoor de nieuwe functies beperkt blijven. Zo kun je op deze toestellen voortaan meer vrouwelijke emoji selecteren en animated gifs versturen vanuit het standaard keyboard. Ook raise-to-wake en double-tap maken er deel van uit.

App-shortcut

Belangrijkste nieuwtje: de 'app-shortcuts'. Door op een app-icoontje te tikken en even vast te houden, opent er een pop-upmenu met extra opties - zodra app-ontwikkelaars dat ingebouwd hebben. Apple biedt zo'mogelijkheid in iOS al langer aan dankzij 3D Touch.

Nexus

Bezitters van een Nexus 5X, 6, 6P, 9 en Pixel C maken direct de overstap van Android 7.0 naar Android 7.1.1 - de losse 7.1 wordt dit keer dus overgeslagen. Naast bovenstaande features komen ze daarbij voor het eerst in aanraking met alle andere mogelijkheden die Google al lanceerde in de vorige Android-update. Lees er hier meer over.

Download hier de factory images voor Android 7.1.1.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Nexus, pixel, Android N