Google met sneller Chromebook en Chromebox

Google introduceert samen met Samsung een nieuw Chromebook en een Chromebox. Beide apparaten krijgen snellere processoren dan in de vorige generatie Chromebooks, met Intel Celerons uit de Sandy Bridge-generatie.

Een van de veelgenoemde bezwaren tegen de vorige generatie Chromebooks was dat ze te traag waren. Daar wordt in de Chromebook Series 5 550 nu wat aan gedaan, met een op het Sandy Bridge-ontwerp gebaseerde Intel Celeron-processoren.

Voor wie het Chrome-besturingssysteem van Google niet zo nodig op een notebook wil gebruiken maar op een eenvoudige desktop met een volwaardige monitor en toetsenbord met muis, kan nu een Chromebox aanschaffen. De Chromebox is een mini-pc met een 1,9 GHz  dualcore Celeron processor. Dit apparaat lijkt sterk op de Mac Mini. De Chromebox heeft maar liefst twee Displayport++ uitgangen, geschikt voor HDMI, DVI en VGA. Ook is hij geschikt voor usb 3.0 en heeft zes usb 2.0-poorten. Daarnaast is er gigabit ethernet alsmede dualband wifi en er beschikt het apparaat over 4GB ram.

De nieuwe Chromebook krijgt een 1,3 GHz dualcore Celeron. Ook hier 4 GB ramgeheugen, twee usb 2.0-poorten en DisplayPort++. Er is een 4-in-1 geheugenkaart, gigiabit ethernet, wifi en 3G, of alleen wifi. De accu is goed voor zes uur werktijd.
Vooralsnog zijn de nieuwe Chromebooks alleen in de VS en Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. De rest van de wereld volgt snel. De Chromebook series 5 550 is geprijsd vanaf $449 en de Chromebox kost $329.

Chrome OS
Google heeft het besturingssyteem Chrome OS ook verbeterd. Zo is er nu een bureaublad waarop een achtergrondafbeelding naar keuze kan worden getoond. Ook is er nu een soort taakbalk waarop apps vastgezet kunnen worden. Ook kunnen apps nu in meerdere vensters geopend worden. Tot slot zal Google Drive, de online-opslagfunctionaliteit in Chrome worden opgenomen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: chromebox