Google: ruzie Apple was gespeeld

Google CEO Larry Page heeft recentelijk een interview gegeven aan het vooraanstaande Amerikaanse blad BusinessWeek. In dit interview deed hij een aantal opmerkelijke uitspraken. De meest verrassende is dat, volgens Page, Steve Jobs helemaal geen ruzie had met Google.

Het interview zelf staat vol met inzichtelijke stukjes over Google+ en sociale zoektechnologie, maar de uitspraken over de ruzie tussen Apple en Google verbazen het meeste. Page denkt dat Apple de ruzie vooral heeft aangewakkerd om een focus te hebben:

"Ik denk dat het de strategie van Apple ten goede kwam. Voor veel bedrijven is het prettig om een duidelijke concurrent te hebben waar ze zich tegen kunnen afzetten. Ik denk zelf dat je hoger moet mikken. Je wil niet naar je concurrentie kijken. Je wil kijken naar wat er mogelijk is en hoe je de wereld kunt verbeteren."

-

Ook vertelt Page dat hij Jobs regelmatig zag en sprak, zeker tegen het einde van Jobs' leven. De twee wisselden daarbij ervaringen uit in het runnen van een bedrijf. Het volledige interview is op BusinessWeek te lezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten