abonneren

Google presenteert spotgoedkope Android One-toestellen

Google heeft eindelijk zijn Android One-platform gepresenteerd. De spotgoedkope telefoons hebben heel zwakke specificaties, maar kosten slechts 80 euro per stuk. Met de goedkope smartphones wil Google zich richten op opkomende markten in bijvoorbeeld Aziƫ.

De toestellen werden onthuld in India, wat het eerste land wordt waar de telefoons te koop zijn. Android One is zelf overigens geen toestel, maar een platform waarop fabrikanten zelf hun telefoons kunnen bouwen. Google levert daarvoor een kale versie van Android, zorgt voor updates, en ondersteunt bepaalde specificaties en hardware.

Goedkoop

Op die manier neemt Google een groot deel van het werk van smartphonemakers over, zoals het onderzoeken van nieuwe hardware en de ontwikkeling van de software. Zo zijn fabrikanten veel goedkoper uit bij het maken van hun toestellen.

Matige specificaties

De eerste toestellen komen in India uit en kosten slechts 80 euro. Google werkt voor de Android One samen met fabrikanten als Micromax en Spice. Ook Karbonn is één van de fabrikanten, en de eerste die een concreet toestel presenteert. Hun telefoon krijgt een scherm van 4,5 inch met een resolutie van 480 x 854, een 5 megapixel camera en 4GB aan opslagruimte.

Opkomende landen

Het Android One-platform werd al in juni aangekondigd door Google. Het richt zich vooral op opkomende landen als India, waar de potentie voor smartphones enorm is maar waar nog maar weinig mensen een smartphone hebben. Later dit jaar moeten de toestellen ook uitkomen in Indonesië, de Filipijnen en andere Aziatische landen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de toestellen ook naar Europa zullen komen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: android one

Nieuws headlines

Laatste reactie