Google presenteert slimmere Photos-app met onbeperkte opslagruimte

Google gaat zijn Photos-app opnieuw flink onder handen nemen. De fotodienst kan nu foto’s slim ordenen, en je kunt foto’s onbeperkt gratis opslaan op Googles servers.
De nieuwe app komt standaar in Android M te zitten, maar is vanaf vandaag ook meteen te gebruiken op oudere besturingssystemen en via de browser.

Nieuwe nieuwe nieuwe app

Google Photos is de zoveelste versie van Googles eigen fotodienst, die ooit begon als Picasa en later (niet erg succesvol) werd geintegreerd in Google+. De nieuwe app wordt losgemaakt van het sociale netwerk, waardoor Photos als standalone-app te downloaden is. Google presenteerde de nieuwe app tijdens ontwikkelaarsconferentie I/O, waar het ook meer informatie over Android M uit de doeken deed.

Context

De nieuwe app is volgens Google bedoeld om alle foto’s uit je hele leven slim te ordenen. Via context als de datum en plaats waar een foto genomen is, kun je een bepaalde foto of een groep foto’s snel vinden via de zoekfunctie. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk zoeken naar “foto’s van onze tweede wintersportvakantie in Tirol”.

Onbeperkte opslag

Het is per direct ook mogelijk om een onbeperkte hoeveelheid foto’s op te slaan in Photos. Die zijn te synchroniseren met Google Drive, maar in tegenstelling tot die cloudopslagdienst heb je geen limiet voor het aantal foto’s of video’s dat je op wil slaan. Daar zit overigens wel een kleine restrictie aan: Het mag alleen gaan om foto’s van maximaal 16 megapixels, of video’s van maximaal 1080p.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: google photos, google io 2015