abonneren

Google presenteert Nexus 4 van LG

Google heeft gisteren alsnog de verwachte nieuwe Nexus-producten gepresenteerd. De Nexus 4 smartphone is daar deel van en heeft een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij komt eind november naar Nederland.

De geruchten van de afgelopen weken blijken waar. LG heeft het nieuwe Nexus-toestel mogen ontwikkelen. De Nexus 4 heet hij en de smartphone komt eind november naar Nederland.

Koopje

Er komen twee versies van de Nexus 4 op de markt, namelijk een 8GB versie en een 16GB versie. Hij heeft een 4,7 inch schermmet een niet onaanzienlijke pixeldichtheid van 320 pixels per inch, zeker gezien de vermoedelijke prijs van het toestel. De Amerikaanse prijzen zijn 299 dollar voor de versie met 8 GB opslag en 349 dollar voor de variant met 16 GB opslagruimte. Wij verwachten dat dezelfde prijzen in euro’s zullen gelden voor Nederland, maar daar is nog niets over bekend.

Lekkere specs

Voor die prijs is het bovendien erg netjes dat het toestel 2 GB aan RAM-geheugen heeft en een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-chipset die op 1,5 GHz draait. Er zit verder ook nog een 8 megapixel-camera op en aan de voorkant van het toestel bevindt zich een 1,3 inch camera voor videobellen. Verder heeft hij een 2100 mAh accu, wat de accuduur zeer acceptabel zou moeten maken.

De afmetingen van het nieuwe Nexus-toestel zijn 133,9 x 68,7 x 9,1 mm en hij weegt 139 gram schoon aan de haak. De Nexus 4 heeft een NFC chip om bijvoorbeeld betalen per smartphone mogelijk te maken en is ook nog draadloos op te laden, zoals de geruchten al voorspelden. Ook niet onbelangrijk is dat de LG Nexus 4 ook het nieuwe Android 4.2 voorgeïnstalleerd heeft staan, dat net als versie 4.1 Jelly Bean zal gaan heten.

Weinig opslag

Mensen met weinig opslagbehoeften hebben een erg goede prijs-kwaliteitverhouding te pakken met de LG Nexus 4 zoals het er nu uitziet. Het ontbreken van een SD-kaartslot is echter voor toestellen met 8 of 16 GB aan opslagruimte een ietwat vreemde keuze. Daardoor valt namelijk toch een groot deel van de potentiële kopers af. Het is met de huidige databundels namelijk niet zo handig om muziek in de cloud te zetten en voor mensen die offline navigatie gebruiken is weinig opslag doorgaans ook een dealbreaker.

copy-paste

Verder kunnen we nog melden dat erg veel websites melden dat het toestel de 'b/g/n (dual band)' specificatie heeft. Dit schept enige onduidelijkheid. Hoewel er dual band bij staat, staat er zo eigenlijk dat de Nexus 4 single band specificities (b/g/n) heeft. De 5 GHz band (a) ontbreekt namelijk. Het lijkt er echter op dat dit onder vele nieuwssites foutief is overgenomen. Het toestel zou ‘gewoon’ a/b/g/n (dual band hebben) en dus de 5 GHz band ondersteunen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: