abonneren

Google persevent: Android 4.3 of toch Nexus 7?

Sowieso heerlijk natuurlijk om een persevenement te bezoeken, helemaal als je een hapje mee mag eten en het is nog leuker als dat samen met de baas van Android, Sundar Pinchai is. Maar wat gaat Google aankondigen?

 

Een flink aantal mensen van de Amerikaanse pers heeft een uitnodiging ontvangen van Google. Het betreft een uitnodiging voor een ontbijt met Sundar Pichai op 24 juli om half negen in de ochtend plaatselijke tijd in San Francisco. Het evenement zal ook live te volgen zijn via een livestream op YouTube en dat zegt toch wel wat over hoe belangrijk het evenement is. 

Tijdens de Google I/O zaten we met zijn allen te wachten op een nieuwe Androidversie en/of een nieuw Androidtoestel, helaas hebben we met uitzondering van de Samsung Galaxy S4 Google Edition niets van dit alles mogen vernemen. De geruchten over een nieuwe Androidversie zijn sindsdien ook alleen maar toegenomen.

Nexus 2 7 inch

We hebben al veel, heel veel geruchten gehoord over een opvolger voor de Nexus 7. In ieder geval zou het apparaat een scherm krijgen met een resolutie van 1920x1200 en waarschijnlijk zal het apparaat voorzien zijn van een Qualcomm-chipset. Vandaag kwam er via Android Central een afbeelding naar buiten waarop een voorraadsysteem van een Amerikaanse retailer te zien zou zijn.

Nexus 2 7 inch

Op de afbeelding staat de 'Nexus 2 7"' met 16 GB aan geheugen voor 229 dollar en de 32 GB-versie voor 269 dollar. Wanneer deze informatie klopt, dan kunnen we er vanuit gaan dat de prijs voor de 16 GB-versie waarschijnlijk rond de 229 euro zal zijn in Nederland en België.

Of we ook meer over de Motorola Moto X gaan horen is niet duidelijk. De vermoedelijke lanceerdatum van het Motorola-toestel ligt wel in de buurt van de 24ste, maar het is niet zeker dat Google nieuwe geruchten over het naar voren schuiven van het eigen Motorola Mobility als 'favoriet' wil aanzwengelen. 

Sundar Pinchai

Dit zal Sundar Pichai's eerste optreden zijn waarin hij Android vertegenwoordigt (en dan tellen we de Google I/O niet mee) sinds hij het roer overnam van Andy Rubin. Meer informatie over wat er besproken zal worden tijdens dit evenement is er niet, maar de geruchtenmachine zal tot en met de 24ste volop draaien. Uiteraard is het ook mogelijk dat we alleen meer gaan zien van nieuwe Chrome-toepassingen, aangezien Pichai ook baas van Chrome (OS) is, maar waarschijnlijk is dat niet.

 

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Nexus

Laatste reactie