abonneren

Google pakt malware-verspreidende websites harder aan

Google is zijn Safe Browsing-initiatief voor de Chrome-browser aan het uitbreiden. Sites die meermaals malware aanbieden, worden voortaan voor een veel langere periode geblokkeerd.

Chrome geeft gebruikers al een melding als ze een website bezoeken die schadelijke software bevat, maar deze melding verdijnt als de malware niet meer wordt aangeboden. Door dit gat in de procedure konden malafide sites de malware tijdelijk verwijderen, om het weer 'aan te bieden' zodra Google het weer veilig achtte. Met als gevolg dat Chrome-gebruikers alsnog weer risico liepen.

Maand onbereikbaar

Om dit gat in de beveiliging te vullen zal Google Chrome websites die meerdere malen de fout ingaan voorzien van een bijzondere waarschuwing. Deze blijft 30 dagen op de website staan en verdwijnt pas als Chrome de site in kwestie na die tijd opnieuw heeft beoordeeld. Deze beoordeling kan de eigenaar van de desbetreffende website na de waarschuwingstermijn aanvragen.

Bron: Google

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Malware, Chrome

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord