abonneren

Google-oprichter in het wild gezien met Google Glass

Mede-oprichter van Google Sergey Brin is gespot in de metro met zijn Google Glass-bril op. De multi-miljardair zat heerlijk te chillen met de 1.500 dollar kostende bril op zijn knar, maar werd opgemerkt door een Augmented Reality-enthousiasteling.

Normaal gesproken mixt Sergey Brin goed in het publiek. Mensen herkennen hem doorgaans niet zo snel. Daardoor kan hij ondanks het feit dat hij Google opgericht heeft samen met Larry Page gewoon met de metro in New York reizen zonder lastig gevallen te worden. Gisteren werd hij echter gespot door Noah Zerkin, die fan is van Augmented Reality en Wearable Computing en hem daarom wel herkende.

Google heeft namelijk het vooruitstrevende Google Glass in het verschiet: een high-tech Augmented Reality bril. En wie anders dan Google-oprichter Sergey Brin zou een dergelijke bril al in het openbaar dragen? Noah Zerkin sprak de Brin aan en had een leuk kort gesprekje. Vervolgens legde hij hem vast met zijn smartphone en twitterde over de voor Zerkin bizarre tegen-het-lijf-loping. Naar eigen zeggen was hij wel een beetje ‘star struck’.

Het prototype van de Google Glass-bril is beschikbaar voor ontwikkelaars voor 1.500 dollar. Zij kunnen dan alvast ontwikkelen voor het nieuwe platform. Er zitten een aantal hackatons aan te komen in New York en San Francisco, waar ontwikkelaars beoordeeld worden op hun ontwikkel-skills ten aanzien van Google Glass. 

Bron: Techcrunch

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: augmented reality, wearalbles