abonneren

Google ontwikkelt polsband voor artsen en patiënten

Google werkt aan een polsband die artsen hun patiënten nauwkeurig laat monitoren, ook buiten de kliniek. Deze heeft de vorm van een smartwatch, maar kent wel andere functies.

De wearable kan namelijk zaken meten als de hartslag, het hartritme en de huidstemperatuur. Ook wordt gemeten hoeveel de patiënt wordt blootgesteld aan zonlicht.

Niet in de winkel

Daarover schrijft persbureau Bloomberg. Het is niet de bedoeling dat de polsband zomaar in de winkel te koop is. Doktoren kunnen deze voorschrijven aan hun patiënten, net zoals ze met een medicijn zouden doen.

Met de opkomst van smartwaches en fitness trackers leek het er al op dat mensen zelf beter inzicht krijgen in hun gezondheid. Deze data zou dan weer handig zijn om mee te nemen naar het spreekuur.

Wearables niet accuraat genoeg

Veel van deze wearables zijn echter niet accuraat genoeg om medische conclusies uit te trekken. Daarom komt Google nu met een eigen polsband, zoals ontworpen door het Google X-team.

In dit geheime lab van Google werken gadgetmakers nauw samen met wetenschappers en medici. Google zit al langer in de gezondheidszorg. Zo zoekt het bedrijf onder meer naar medicijnen tegen kanker en alzheimer

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Wearable, fitnesstracker

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord