abonneren

Google onthult per ongeluk prijs en informatie Nexus 5

In de Amerikaanse versie van Google’s Play Store verscheen vannacht kort de nog niet aangekondigde Nexus 5 smartphone. Google plaatste per ongeluk informatie over zijn nieuwste tablet online, waaronder de prijs: 349 dollar.

Uit de inmiddels verdwenen informatie blijkt dat de nog niet officieel onthulde Google Nexus 5 gemaakt gaat worden door LG. Het is overigens niet de eerste keer dat de Nexus 5 uitlekt. Het toestel was al eerder te zien in een uitgebreide video van de Franse website Smartphones.sfr.fr. Uit deze video lekte ook al een aantal details. Zo is bekend dat de Nexus 5 verschijnt in een 16 en 32GB versie en dat hij beschikt over een 2,3 GHz Snapdragon 800-processor. Ook moet op de smartphone een camera van 13 megapixel zitten.

De nu onthulde prijs van de Nexus is vergelijkbaar met zijn voorganger, de Nexus 4, hoewel er bij de introductie van dat toestel ook een 8GB-model uitkwam voor 299 dollar. Nexus-telefoons worden gemaakt door Google in samenwerking met een Android-fabrikant. De toestellen zijn altijd voorzien van de nieuwste versie van Android en worden meestal tegen een gereduceerde prijs verkocht ten opzichte van concurrerende smartphones met dezelfde specificaties.

De gelekte informatie uit de Play Store toont ook dat Android versie 4.4 Kitkat op de Nexus 5 draait. Opvallend is dat de sms-applicatie is vervangen door Google’s chatapplicatie Hangouts. Dit komt overeen met de geruchten dat in Android 4.4 verschillende chatapplicaties als ‘standaard’ sms-app ingesteld kunnen worden. Ook kan dit betekenen dat gebruikers hun sms’jes kunnen lezen en ontvangen in Hangouts.

Naar verwachting worden de Nexus 5 en Android 4.4 Kitkat deze maand nog onthuld door Google. Eerdere hints in de berichtgeving van Google wijzen erop dat Kitkat publiekelijk beschikbaar wordt gemaakt op 28 oktober. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Android 4.4