Google Now kan voortaan meerdere talen tegelijk verstaan

Nog even, en dan kunnen gebruikers Google Now in meerdere talen tegelijk gaan gebruiken. Op dit moment is het gebruik van Google Now alleen mogelijk in de systeemtaal. Dat wil Google - waarschijnlijk vanwege de release van Android Wear-smartwatches - gaan veranderen.

Het idee was om de functionaliteit deze week al beschikbaar te maken, maar vanwege een paar kritieke bugs is de release uitgesteld. De nieuwe functionaliteit moet het straks mogelijk maken om in het Engels te beginnen met bijvoorbeeld ‘take a note’ en om daarna in het Nederlands te vervolgen. Dat is een verbetering, aangezien veel functies van Google Now op dit moment alleen nog in de Engelstalige versie beschikbaar zijn.

Smartwatch

De reden dat Google inzet op meerdere talen is waarschijnlijk vanwege Android Wear: de smartwatches leunen zwaar op spraakinput, maar in veel talen zijn functies nog niet beschikbaar door beperkingen in de speech-to-tekst-engine van Google zelf. Meertalige ondersteuning zou dit probleem kunnen verhelpen.

Nog even wachten

Wie de functionaliteiten wil uitproberen zal helaas nog even moeten wachten. Als je op dit moment alle functies van Google Now wilt gebruiken, zul je je smartphone in het Engels moeten zetten. 

Lees ook: 

Gezocht: ontwikkelaar Nederlandstalige versie Siri
Komt Cortana naar Nederland?
Google komt met Google Now-smartwatch

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: nederlands, smartphones, engels, talen, verstaan