Google niet meer te gebruiken in combinatie met Cortana

Het is voortaan niet meer mogelijk om Cortana te laten zoeken met andere zoekmachines dan Bing. Eerder waren er manieren om de digitale assistente bijvoorbeeld resultaten van Google te laten tonen.

Een andere zoekmachine instellen gebeurde eerst nog via het instellingenmenu van Windows 10, in combinatie met een plugin voor Chrome. Ook Firefox biedt een soortgelijke optie aan, ook al zit die wat verstopt.

Alleen in combinatie met Bing en Edge

Microsoft gaat andere browsers en zoekmachines actief blokkeren, zo meldt het bedrijf in een blogpost. Cortana zou alleen werken zoals bedoeld is in combinatie met Bing en Edge.

De slimme assistente toont daardoor alleen nog resultaten van Bing. Zodra je er op klikt, opent de Edge-browser. Windows 10 laat je voor andere taken wel gewoon andere browsers als standaard instellen.

Betrouwbaar

Microsoft wil een 'gepersonaliseerde en betrouwbare zoekervaring' mogelijk maken met Cortana en dit zou daarin een noodzakelijke stap zijn.

Nederlandse gebruikers liggen er waarschijnlijk nog niet direct wakker van. Cortana is nog altijd niet in onze taal beschikbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: edge, cortana, google, bing