abonneren

Google Nexus 7 uitverkocht in VS

De Google Nexus 7-tablet is in de Verenigde Staten al uitverkocht. Iedereen die er in de voorverkoop een besteld heeft, krijgt de tablet geleverd. De tablet zou ook in sommige winkels verkocht worden maar daar zal men langer moeten wachten.

Het gaat hier om de 16 GB versie. Voor wie er nu een online bestelt, wordt een levertijd van 1 tot 2 weken aangegeven. De 8 GB versie wordt alleen online verkocht.

Google zou in de voorverkoop al 600.000 exemplaren van de Nexus 7-tablet verkocht hebben. Dit maakt de Google Nexus 7 tot een bijzonder populaire 7 inch tablet. De reviews over de tablet zijn over het algemeen bijzonder positief. Een uitstekende tablet voor de prijs die ervoor betaald moet worden.  De tablet wordt gezien als een goed alternatief voor de iPad voor wie de iPad te groot vindt. Wel is het zo dat volgens geruchten Apple nog dit jaar met een iPad mini gaat komen.

Omdat de Nexus 7 vrijwel tegen kostprijs verkocht wordt zou Google maar 15 dollar per tablet verdienen. Een groot verschil met Apple die ca. $170 verdient per iPad. Google wil zijn inkomsten halen uit de verkoop van diensten zoals apps, boeken en het verhuren van films.

De Nexus 7 tablet wordt in september 2012 in Nederland verwacht. De Google Play store in Nederland biedt echter nog niet de mogelijkheid om muziek, boeken en films aan te schaffen of te huren.

 

Bron: Websonic

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus

Nieuws headlines

Laatste reactie