abonneren

Google Nexus 7 nu officieel

Google heeft de Nexus 7 nu officieel aangekondigd. De Google-tablet heeft een 7 inch scherm met 1290 x 800 pixels. De tablet draait op een Nvidia Tegra 3 quadcore-processor en krijgt de eveneens aangekondigde nieuwe versie van Android 4.1 Jelly Bean.

Zoals al eerder verwacht, wordt de tablet gemaakt door Asus. Door de hoge 720p hd-resolutie op het kleine scherm, heeft het scherm een flinke dichtheid van 216 ppi. De Nexus 7 is behoorlijk handzaam is nog geen 11 mm dik en weegt 340 gram. De accu van 4325 mAh zou goed zijn voor 8 uur gebruik. De gebruikelijke sensoren zijn aanwezig en er is een 1,2 MP frontcamera. Ook is er NFC ingebouwd. Dankzij de hoge pixeldichtheid en snelheid is de tablet bij uitstek geschikt voor het lezen e-books en het genieten van foto's en video.

De Nexus 7 is online in de VS te koop in verschillende flashgeheugenconfiguraties, vanaf $199 samen met een tegoedbon voor $ 25 te besteden in de Google Play Store. Vanaf half juli is de tablet leverbaar. In Europa zullen we nog even moeten wachten. Lees de details op de Nexus productpagina.

Zie ook de promovideo

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus7

Laatste reactie