abonneren

Google Nexus 7 beschikbaar, Nexus 4 goedkoper

Vanaf vandaag is de nieuwe Nexus 7-tablet van Google ook in Europa te koop. De tablet volgt het razend populaire 2012-model op. De reeds bestaande Nexus 4-smartphone is in prijs verlaagd.

Google heeft de Nexus 7 (2013) uitgebracht in Google Play Store-winkels in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Japan en Spanje. Australië, India en Zuid-Korea volgen op korte termijn. Daarmee komt de populaire en goedkope tablet ook binnen handbereik van Nederlanders: de tablet is namelijk eenvoudig te bestellen uit Duitsland of Engeland. De prijs van de tablet is afhankelijk van de lokale valuta: in Engeland betaal je £199 en in Duitsland €226 voor het 16GB-model. Dat is omgerekend toch fors hoger dan de aanschafprijs in Amerika, die op $229 ligt (exclusief lokale belasting).

Naast een introductie van de Nexus 7 is de huidige Nexus 4-smartphone in prijs verlaagd. Wie het toestel in Duitsland bestelt, betaalt nu € 100 minder dan voorheen. Het 8GB-model komt daarmee op €199, het 16GB-model kost €249. Gezien de moderne specificaties van de smartphone (4,7-inch, 1280x768 pixels, 1,5 GHz quadcore, 2 GB werkgeheugen) is dat een flinke tegenvaller voor de concurrentie. Zo kost de razend populaire Chinese Oppo R819 ineens €20 meer dan Google's eigen smartphone.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: smartphones, Nexus 7, tablets, Nexus 4

Nieuws headlines

Laatste reactie