abonneren

Google negeert ook privacy-instellingen IE

Microsoft zegt dat Google ook de privacy-instellingen van Internet Explorer omzeilt. Google ontkent en stelt in een reactie dat Microsoft een verouderd systeem gebruikt.

Vorige week kwam aan het licht dat Google-sites de privacy-instellingen van Safari op een Mac en iPhone omzeilen. Naar aanleiding daarvan onderzocht Microsoft of hetzelfde gebeurt bij Internet Explorer. In een blogpost bevestigt het bedrijf dat vermoeden.
Google gebruikt vergelijkbare methodes als bij Safari om de standaard privacy-bescherming in IE te omzeilen en Internet Explorer-gebruikers met cookies te traceren. Microsoft heeft Google gevraagd de privacy-instellingen te respecteren.

Gedateerd systeem
Volgens Google is het gebruikte privacy-protocol P3P, achterhaald. P3P staat voor ‘platform for privacy preferences’ en is een systeem dat tien jaar geleden werd geïntroduceerd door het World Wide Web Consortium. Het komt erop neer dat sites een samenvatting van hun privacy-beleid doorsturen naar de browser, waarna wordt beslist of er iets wordt toegelaten.

Volgens Google is het systeem gedateerd en onpraktisch en veel moderne websites zouden zich er al niet meer aan houden. Ook Twitter, Apple.com en CNN.com gebruiken het bijvoorbeeld niet.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags: