Google Maps of Apple Maps: welke is beter?

Nu Google Maps weer in de App Store staat als waardig alternatief voor Apple Maps, is het tijd voor een vergelijkend waren-onderzoekje. Google Maps lijkt aan de winnende hand.

Apple Maps zorgde voor nogal wat negatief nieuws door bugs die gebruikers soms de wildernis in stuurden. Velen zullen dan ook blij zijn dat Google Maps weer beschikbaar is voor iOS 6. Binnen zeven uur na het uitkomen van de nieuwe Google Maps-app, stond hij al op plaats één van meest populaire gratis app in de Apple App Store. Het kan natuurlijk zijn dat men het gewoon eventjes wilde testen en daarna toch weer op Apple Maps overgaat, maar als we afgaan op de scores (ratings) dan lijkt de Google Maps-app in ieder geval erg in de smaak te vallen (4+ scores van de 5).

Apple vs Google

Het gaat al mis in het nieuwe pictogrammetje waarin Apple Maps je de brug afstuurt

 

Apple Maps Luke Skywalker Star Wars

Een van de vele andere Apple Maps-parodieën'Apple offert zich op voor betere Google Maps-app'

Volgens sommigen heeft Apple expres de Apple Maps zo slecht gemaakt om Google uit te lokken om toch voor een iOS 6-versie te komen die geavanceerde functies biedt die Google vooralsnog niet in wilde bouwen (turn by turn spraaknavigatie bijvoorbeeld). Deze mensen lijken vooralsnog aluminium hoedjes te dragen, want het fiasco zorgde er uiteindelijk wel voor dat Tim Cook zijn excuses aanbood en de man die verantwoordelijk voor Apple Maps was moest het veld moest ruimen.

 

Google Maps vs Apple Maps video-vergelijking 

In veel online recensies komt Google Maps als beste uit de bus, op een enkele uitzondering na. Gizmodo heeft een side by side ‘review’ online geplaatst van de Google Maps app en Apple Maps. Gizmodo is duidelijk in zijn standpunt en vindt dat de nieuwe Google Maps app de Apple Maps app verplettert. 

Wie de app nog niet heeft kan hem in de Apple App Store downloaden.

Via: Computer Idee

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, IOS

Tags: kaarten, apple maps, beste, wedstrijd, verschil, beter, google mas, kaarten-aplicatie