abonneren

Google Maps 5 met offline routes

Vandaag is Google Maps versie 5 beschikbaar gekomen voor Android-gebruikers. Maps is uitgebreid met 3D-weergave van gebouwen, en de navigatie werkt nu ook offline.Een belangrijke verbetering is dat Google Maps 5 nu gebruik maakt van vectorkaarten. Die zijn compacter en eenvoudiger schaalbaar.
Dit komt de benodigde hoeveelheid te downloaden data ten goede,  waardoor kaarten sneller laden.

Een ander voordeel van de nieuwe kaarten is de toevoeging van offline-navigatie. Is de kaart van je route eenmaal geladen, dan is er daarna geen internetverbinding meer nodig.

De 3D functionaliteit maakt het mogelijk net als bij Google Earth niet recht van boven op de kaart te kijken, maar de beelden in perspectief (vogelvlucht) te zien. De 3D-view is met eenvoudige vingerbewegingen op te roepen. Nieuw is ook de mogelijkheid om gebouwen op de kaart in 3D-weergave te tonen. Tot nu toe is die weergave echter nog tot een aantal grote steden beperkt. Kijk op dit filmpje hoe het werkt.

De nieuwe versie van Google Maps is geschikt voor Android versie 1.6 of nieuwer. Alleen gebruikers vanaf Android 2.0 kunnen de nieuwe 3D- en offline-functies gebruiken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: