abonneren

Google Maps 5 met offline routes

Vandaag is Google Maps versie 5 beschikbaar gekomen voor Android-gebruikers. Maps is uitgebreid met 3D-weergave van gebouwen, en de navigatie werkt nu ook offline.Een belangrijke verbetering is dat Google Maps 5 nu gebruik maakt van vectorkaarten. Die zijn compacter en eenvoudiger schaalbaar.
Dit komt de benodigde hoeveelheid te downloaden data ten goede,  waardoor kaarten sneller laden.

Een ander voordeel van de nieuwe kaarten is de toevoeging van offline-navigatie. Is de kaart van je route eenmaal geladen, dan is er daarna geen internetverbinding meer nodig.

De 3D functionaliteit maakt het mogelijk net als bij Google Earth niet recht van boven op de kaart te kijken, maar de beelden in perspectief (vogelvlucht) te zien. De 3D-view is met eenvoudige vingerbewegingen op te roepen. Nieuw is ook de mogelijkheid om gebouwen op de kaart in 3D-weergave te tonen. Tot nu toe is die weergave echter nog tot een aantal grote steden beperkt. Kijk op dit filmpje hoe het werkt.

De nieuwe versie van Google Maps is geschikt voor Android versie 1.6 of nieuwer. Alleen gebruikers vanaf Android 2.0 kunnen de nieuwe 3D- en offline-functies gebruiken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord