abonneren

Google maakt speciale verkiezingspagina

Google heeft een goede manier gevonden om zijn sociale netwerk Google+ te promoten door een speciale verkiezingspagina: Politiek Plus te introduceren.

Deze pagina biedt partij-neutrale informatie en biedt toegang tot zoekinformatie over de komende verkiezingen. Via een speciale Google+ pagina kan er een publieke discussie gevoerd worden over verkiezingsonderwerpen. Zo worden er regelmatig Hangouts georganiseerd waarbij bezoekers kunnen deelnemen en in contact met politici kunnen komen. Bekende persoonlijkheden als Maurice de Hond en Alexander Klöpping werken hier aan mee.

Onderzoek in opdracht van Google heeft uitgewezen dat sociale media de politiek dichterbij kunnen brengen. Zo is 50 % van respondenten van kiesgerechtigden tussen 18 en 34 jaar van mening dat de sociale media een meerwaarde zijn voor de komende verkiezingen. Voor 54 % maken de sociale media het makkelijker om met politici in contact te komen. 31% zou zelfs de politici volgen via sociale media.

Dit volgen kan nu ook via Google+. De politiek plus overzichtspagina van Google geeft nieuwsberichten en toegang tot trends en andere informatie. Google zal tijdens de verkiezingsavond samen met de ANP een kaart laten zien waarop de uitslagen live worden getoond.

Bron: Google

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Google+

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord