abonneren

Google: maak je geen zorgen over beveiliging in Android 5.0 Lollipop

Google wil dat de veiligheidsmaatregelen in Android 5.0 Lollipop dusdanig geregeld zijn dat je er als gebruiker zo min mogelijk naar om hoeft te kijken. Het bedrijf zet de nieuwe en verbeterde veiligheidsmaatregelen nu op een rij.

"Het is niet realistisch om van de gemiddelde persoon te verwachten dat hij zelf de beveiliging regelt," legt het bedrijf uit in een blogpost. Zo stellen veel mensen geen fatsoenlijk wachtwoord in voor hun vergrendelscherm, omdat het gewoon te veel gedoe is dat telkens in te typen wanneer je je smartphone erbij pakt.

Smart lock

Het aankomende Android 5.0 Lollipop bezit dan ook de 'Smart Lock'-functie, die je verschillende mogelijkheden geeft je toestel op nieuwe manieren te ontgrendelen.

Zo kan het bijvoorbeeld automatisch zodra een gekoppeld Android-apparaat in de buurt is via Bluetooth of NFC. Denk aan een smartwatch. Of zelfs in de buurt van een Smart TV, zodat je telefoon van het slot blijft zolang je binnen blijft. Wordt je telefoon dan gestolen, dan heeft degene nog een andere device nodig om op je toestel in te breken.

Daarnaast is er verbeterde gezichtsherkenning. Je kan Android 5.0 Lollipop zo instellen dat je telefoon herkent of jij wel echt degene bent die hem gebruikt door constant je gezicht te scannen. Gebruikt iemand anders het toestel, dan springt deze op slot. Je ontgrendelt er niet je telefoon mee, dus het is vooral extra beveiliging die op de achtergrond draait - als je wilt.

Encryptie

Eerder was al bekend dat Android 5.0 Lollipop encryptie standaard aan heeft staan. De unieke ontgrendelsleutel wordt op het toestel opgeslagen en huist dus niet ergens op een server van Google.

Je hoeft dit niet langer meer zelf in te stellen en dat past bij het huidige beleid van Google, legt een woordvoerder uit aan Techcrunch. "De vraag is niet of een bepaalde functie al bestaat, maar hoe we deze zo gemakkelijk mogelijk maken om te gebruiken." Diefstal en verlies zijn daarbij de eerste prioriteit.

Android 5.0 Lollipop lanceert in november.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie