abonneren

Google lijdt onder chaotische organisatiestructuur

Een medewerker van Google beweert dat er 'grote veranderingen' op komst zijn voor de zoekgigant. Hij noemt Google op het organisatorische niveau een enorme chaos. Het probleem zit hem in de omgang met medewerkers: heb je eenmaal bewezen dat je onafhankelijk kunt werken, dan krijg je vrij spel om je eigen werk in te richten, met nadelige gevolgen voor Google zelf.

 

 

Google's '20 procent'-regel is inmiddels wereldberoemd: elke medewerker mag 20 procent van zijn werktijd spenderen aan persoonlijke projecten, die niet zelden leiden tot nieuwe Google-diensten of aanpassingen (zoals Google Labs). Helaas ontbreekt het Google aan een mechanisme om snel prioriteiten te wijzigen, mocht een bepaald project van vitaal belang blijken. Om deze problemen op te lossen gaat Google zich nu vooral focussen op AdSense, dat een complete revisie krijgt. Ook op organisatorisch niveau krijgt AdSense veel veranderingen, al worden geen concrete voorbeelden gegeven.

 

SEroundtable

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord