abonneren

Google lanceert Spotify-concurrent Google Play Music in Nederland

Vanaf vandaag is Google’s muziekstreamingdienst Google Play Music te gebruiken. De dienst, die eerst een maand gratis te gebruiken is en vervolgens 7,99 per maand kost, moet de concurrentie aangaan met diensten als Spotify en Deezer.

Google Play Music heeft veel gemeen met streamingdiensten als Spotify. Zo is de dienst zowel online als offline beschikbaar op de pc, smartphone en tablet. Ook biedt Google’s muziekdienst onder andere gratis opslag van nummers in de cloud, een digitale muziekwinkel en de mogelijkheid om gepersonaliseerde radiostations aan te maken en te beluisteren.

In eerste instantie hoef je niet te betalen voor Google Play Music. De dienst komt namelijk in de vorm van een maandabonnement waar gebruikers zich met een creditcard voor moeten inschrijven. De eerste proefmaand is vervolgens gratis en daarna start de advertentievrije ‘All Access’-dienst voor 7,99 euro per maand. Google laat echter weten dat de prijs van ‘All Access’, waarmee dus onbeperkt naar muziek geluisterd kan worden, vanaf 15 november twee euro per maand duurder wordt.

Een abonnement op Google Play Music levert je een online muziekbibliotheek op van ruim 18 miljoen nummers. Via een eigen sectie in de Google Play Store is muziek te koop voor gemiddeld 0,99 euro per nummer of 9,99 euro per album. De prijzen zijn dus vergelijkbaar met Apple’s online muziekwinkel iTunes Store. De Play Store biedt een brede selectie aan muziek, van nieuwe albums als ‘Ja, natúúrlijk’ van De Jeugd van Tegenwoordig tot klassiekers als Andrea Bocelli’s ‘Passione’.

Abonnees van Google Play Music kunnen tot maximaal 20 duizend tracks opslaan en aanschaffen via de applicatie en de website van Google Play Music. Daarnaast kan muziek ook gestreamed worden via het internetradiostation van Google. Deze stelt muziek samen op genre en doet aanbevelingen gebaseerd op de muziek die gebruikers kopen en luisteren. Hiermee troeft Google in Nederland de introductie van Apple’s iTunes Radio af, een vergelijkbare dienst die eind september werd gelanceerd in Amerika. Het is nog onbekend wanneer iTunes Radio naar Nederland komt. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Google Play Music