abonneren

Google laat gebruikers Chromebook op afstand blokkeren

Google heeft een nieuwe functie toegevoegd aan Chrome OS, waardoor je je Chromebook van een afstandje kunt laten blokkeren. Handig als dat apparaat gestolen wordt of wanneer je 'em kwijtraakt, maar... Het werkt voorlopig alleen voor professionele Chromebook-gebruikers.
Google legt op zijn blog uit hoe de nieuwe functie werkt. De Chromebooks kunnen nu op een afstandje afgesloten worden door de netwerkbeheerder van een school of bedrijf.

Niet voor 'gewone' gebruikers

Google geeft tegelijkertijd aan dat het vergrendelen op afstand alleen mogelijk is voor Chromebooks voor bedrijven en scholieren, dus met een admin-wachtwoord erop. Persoonlijke Chromebooks hebben de nieuwe functie nog niet, en Google ook niet of die er in de toekomst nog gaat komen. Van de andere kant worden Chromebooks nu grotendeels nog gebruikt door scholieren als goedkoop alternatief voor Windows.

Naam en nummer

Als een netwerkbeheerder een Chromebook van een afstandje heeft geblokkeerd, krijg je bij het inloggen alleen een scherm te zien met de naam en het telefoonnummer van de school of het bedrijf, of van de eigenaar van het apparaat. Zo heb je nog een klein beetje hoop dat een eerlijke vinder de laptops weer teruggeeft.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Chrome Os

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord