abonneren

Google krijgt Gmail in Duitsland

Google heeft het recht verworven op het handelsmerk Gmail in Duitsland. Nu kan ook in Duitsland een Gmail.com adres worden verkregen. Tot nu toe gebruikte Google de naam GoogleMail.com.

Het heeft Google in totaal zeven jaar geduurd om zover te komen om de naam Gmail in Duitsland te mogen gebruiken.

Kort na de introductie van Gmail protesteerde de Duitse zakenman Daniel Giersch tegen het gebruik van de naam Gmail. Hij exploiteerde al een maildienst onder de naam G-mail in Duitsland. De juridische procedures hierover hebben tot 2008 geduurd waarbij Google zelfs het domein Gmail.com in Duitsland niet mocht gebruiken.

Uiteindelijk hebben Google en Giersch hun meningsverschil in stilte bijgelegd, wat er in resulteert dat Google nu de rechten heeft verkregen voor het gebruik van de naam Gmail. Of Google voor deze overeenkomst betaald is niet bekend. Of Google de naam Gmail nu actief gaat gebruiken in Duitsland is ook niet bekend. Wel is zo dat GoogleMail-gebruikers in Duitsland nu ook al gmail.com als domeinnaam voor hun emailadres kunnen gebruiken.

Ook in Engeland heeft zich een vergelijkbare situatie voorgedaan.Hier heeft Google de gebruikers snel de keuze geboden om over te stappne op een Gmail.com e-mailadres.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Webmail

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie