abonneren

Google koopt Motorola Mobility

Google koopt de mobiele tak van Motorola voor 12,5 miljard dollar. Google hoopt met deze aankoop de Android-markt een extra steuntje in de rug te geven.

Motorola maakt al 80 jaar communicatieapparatuur en stond aan de wieg van de Open Handset Alliance, die er voor zorgde dat Android een open en waardevol platform werd voor mobiele apparaten. In 2008 zette Motorola zwaar in op Android door het als enige besturingsysteem voor telefoons te kiezen. Daarnaast is Motorola marktleider op het gebied van videooplossingen voor zakelijk gebruik en voor Google-tv apparaten in de VS.

Android blijft een open plaform. Motorola blijft licentienemer van Android. Motorola zal als een zefstandig bedrijf blijven bestaan. Google zal met andere hardware-partners blijven samenwerken.

Google verwacht in samenwerking met Motorola de concurrentie met Apple en Microsoft aan te kunnen. Als de overname wordt goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en de aandeelhouders van Motorola zal de overname eind dit jaar of begin 2012 definitief worden. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord