Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google komt met nieuw logo en uiterlijk

Google heeft in alle stilte een nieuw logo geïntroduceerd en werkt tevens aan een nieuw uiterlijk voor zijn sites. Het nieuwe logo is al te bewonderen, het nieuwe uiterlijk wordt stapje voor stapje uitgerold. De zwarte navigatiebalk is daarmee op z'n retour.

Het logo van Google is niet radicaal gewijzigd: er wordt nog steeds gebruik gemaakt van hetzelfde lettertype (Catull) en dezelfde kleuren, maar het logo voldoet nu aan het 'flat design' dat Google in al zijn diensten aan het doorvoeren is. Grotere wijzigingen vinden we terug op de Google-pagina's, althans, in de komende tijd. De zwarte navigatiebalk die bij Google-diensten bovenaan de pagina staat, gaat verdwijnen. In plaats daarvoor komt er een clean, wit pop-up menu die door Google de 'app launcher' wordt genoemd. Google heeft duidelijk gekeken naar Android en Chrome voor het design van deze app launcher.

De vernieuwde interface wordt gefaseerd uitgerold. Wil je nu al overstappen, dan kun je in de Developer Console van je browser de volgende opdrachtregel intypen:

document.cookie="PREF=ID=e66a207a51ceefd8 :U=936bafc98b2a9121:FF=0:LD=en:NR=10: CR=2:TM=1378808351:LM=1379592992:SG=1:S=OXyq0fqClYB66VuV;path=/; domain=google.nl";window.location.reload();

GoogleAppLauncher

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: logo

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie