Google I/O-conferentie: nieuwe software, tv's en auto's

Tijdens de jaarlijkse I/O-conferentie van Google werd een nieuwe versie van Android geïntroduceerd. Daarnaast brengt het bedrijf ook nieuwe software naar televisies en auto's.

Van het besturingssysteem Android komt een nieuwe versie, simpelweg genaamd 'L'. Met L wordt meer gebruik gemaakt van 3D-effecten en andere vormen van vensters. Wanneer je foto's bekijkt, worden de omringende vensters en knoppen voorzien van de kleuren die in de foto's voorkomen.

De task manager in Android L gaat ook op de schop: in plaats van het weergeven van platte voorbeeldvensters van programma's die open staan, komt er nu een carrousel-weergave voor in de plaats.

Met Android L is het mogelijk om betere beveiliging voor apps in te stellen. Zo kun je per geïnstalleerde app opgeven welke programma's toegang krijgen tot welke informatie. 

TV's en auto's
Tijdens de I/O-conferentie liet Google ook nieuwe softwareversies zien voor tv's en auto's. Na de zomer komt er een nieuwe versie van Android TV. Bedrijven als Sony, Philips en Sharp hebben al aangegeven de nieuwe software op hun tv's te gaan gebruiken.

Later dit jaar komen er ook auto's die zijn voorzien van een speciale Android-versie. Hiermee wordt het voor bestuurders onder meer mogelijk om hun Android-telefoon te koppelen aan het dashboard, waardoor ze hun eigen berichten en apps te zien krijgen en de auto van navigatie kunnen voorzien.

Android One
Google wil zich ook meer richten op de opkomende markten en doet dat met Google One: een versimpelde versie van een Android-telefoon, die lichter is maar tegelijkertijd ook minder functies biedt dan een volwaardige Android-telefoon.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: