abonneren

'Google investeert miljoenen in virtual reality-bril'

Google gaat de concurrentie achterna, en wil net als Oculus en Samsung een virtual reality-bril ontwikkelen. De zoekgigant investeert daarvoor ruim een half miljard dollar in het bedrijf Magic Leap, dat een bril maakt voor augmented reality.

De Magic Leap is een wearable die augmented reality-beelden weergeeft. Dat betekent dat de bril driedimensionale beelden over de 'echte wereld' kan projecteren, al werkt dat nu niet heel goed.

Investeringsronde

Google gelooft echter wel in die techniek, als we tenminste de geruchten van Re/code mogen geloven. Dat heeft van anonieme bronnen binnen Google vernomen dat de internetreus een flinke investering wil doen in Magic Leap. Magic Leap doet nu een investeringsronde, en verwacht wordt dat enkele bedrijven, waaronder Google, een 500 miljoen dollar in de start-up willen pompen.

Overigens houden zowel Google als Magic Leap de kaken stijf op elkaar over het project.

'Cinematic reality'

Magic Leap noemt zijn wearable zelf "cinematic reality", omdat andere termen als virtual en augmented reality niet altijd kloppen. Magic Leap zegt zelf dat zij een gebruiksvriendelijke interface bieden voor draagbare computers. Het is echter maar de vraag wanneer het apparaat klaar is, en hoe dat eruit komt te zien.

Google Glass

Volgens de bronnen van Re/code zou het apparaat op dezelfde manier werken als Google Glass, waarbij een beeld op het oog van de gebruiker wordt geprojecteerd. Daarbij is ook de scherptediepte in te stellen, zodat de gebruiker een betere 3D-ervaring krijgt.

Virtual reality is de toekomst

Dat Google in een dergelijk apparaat investeert, is niet verrassend. De zoekmachine ziet dat concurrenten als Facebook (met de Oculus Rift) en Samsung (met de Gear VR) stevig inzetten op virtual reality. Het bedrijf probeerde dat zelf ook, met Google Cardboard. Dat is een kartonnen vouwpakketje, waarmee je met een smartphone en een app ook virtual reality kunt bekijken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: magic leap