abonneren

Google introduceert pilotprogramma voor Chrome OS

Het langverwachte Chrome OS is in het bèta-stadium aangeland. Google start dan ook een pilotprogramma waarin een selectieve groep gebruikers de beschikking krijgt over een proefexemplaar van een notebook met het Chrome OS besturingssysteem.Gelijk met de introductie van de Chrome Web Shop, gaf Google ook een toelichting op de status van de ontwikkelingen van het Chrome OS.
Dit cloudgeörienteerde besturingssysteem, moet het nieuwe, op webtoepassingen gebaseerde computergebruik mogelijk maken. 

Het nieuwe besturingssysteem van Google is bijna af, maar er moet nog wat gedebugd en geoptimaliseerd worden. Toch wil Google het aan een ruimere veldtest, dan alleen intern bij Google, onderwerpen. De pilot betreft zowel zakelijke computergebruikers als consumenten. Google stelt aan de gelukkigen een CR48 notebook beschikbaar. Dit is een eenvoudig notebook met een 12,1 inch scherm, volwaardig toetsenbord, touchpad, 3G en wifi en Intel Atom processor. Het notebook is een merkloos prototype van een toekomstig Chrome OS notebook.

In de eerste helft van 2011 zullen echte Chrome OS-notebooks op de markt verschijnen. In eerste instantie gemaakt door Acer en Samsung. Het Chrome OS werd in november van 2009 aangekondigd en zou oorspronkelijk eind dit jaar uitkomen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie