abonneren

Google introduceert goedkoop 11,6 inch Chromebook

Google heeft een goedkoop 11,6 inch Chromebook geïntroduceerd in San Francisco. De Chromebook wordt gemaakt door Samsung en draait met een ARM-processor en Googles eigen Chrome-besturingssysteem. De prijs zorgt ervoor dat er een reden bijkomt om ook eens dit besturingssysteem te proberen. De laptop is in de Verenigde Staten beschikbaar voor het indrukwekkend lage bedrag van 249 dollar.

Met het gewicht en de afmetingen van deze Chromebook denk je misschien meteen aan een nieuwe concurrent voor de MacBook Air, maar voor de overige specificaties is de Chromebook natuurlijk geen partij. De laptop is precies 2 centimeter dun en weegt slechts 1,1 kilogram. Hij is uitgerust met een 11,6 inch beeldscherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels, een volledig toetsenbord, een knoploze trackpad en een 30Wh batterij waarmee je ruim zes uur moet kunnen werken.

Het systeem draait met de dualcore Samsung Exynos 5 Dual processor. Deze energiezuinige processor werkt zonder ventilator en is gebaseerd op de ARM A15-kern. Verder heeft de Chromebook 2 gigabyte werkgeheugen, 16 gigabyte flash opslaggeheugen, wifi en bluetooth. Optioneel is een 3G-module voor mobiel internet, daarvoor heeft de Chromebook extra ruimte beschikbaar.

Ondanks de lage prijs heeft deze laptop nog verrassend veel aansluitingsmogelijkheden. Hij heeft een sd-geheugenkaartlezer, een standaard 3,5 mm headsetaansluiting met microfoonondersteuning, een hdmi-uitgang, een usb 2.0 poort en zelfs een usb 3.0 aansluiting.

De laptop wordt geleverd met Google Now-integratie en twee jaar lang gratis 100 gigabyte Google Drive opslag. Dat is ideaal als je graag online “in de cloud” werkt.

Engadget meldt dat de Chromebook een solide gebouwde indruk maakt. Voor de prijs zijn uitstekende materialen gebruikt en hij is lekker dun en licht van gewicht. Ook het beeldscherm en het toetsenbord werken prima.

Of en wanneer de Chromebook op de Nederlandse markt komt is nog niet bekendgemaakt.

Bron: Engadget

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags:

Laatste reactie