abonneren

Google heeft modulaire smartphone Project Ara weer op de rit

Google heeft Project Ara weer op de rit. Het was maandenlang stil de modulaire smartphone. Aangekondigd in 2014, uitgesteld tot 2016, daarna niets meer. I/O was het toneel voor een comeback.

Als het aan Google ligt, liggen Project Ara-smartphones vanaf 2017 in de winkels. Het toestel bestaat uit zes modules, die je naar eigen wens kunt invullen. Zo kun je er bijvoorbeeld een betere camera in plaatsen, een krachtigere accu of speakers met een mooier geluid. De blokken zijn duidelijk zichtbaar aan de achterkant, en zijn gemakkelijk los te halen. Zelfs met een stemcommando.

De makers hebben wel concessies moeten doen. Zo is het niet langer mogelijk de héle telefoon zelf samen te stellen. Het frame staat bijvoorbeeld vast, met daarin onder meer het scherm, de processor en het werkgeheugen. Volgens Google zijn dat componenten waar toekomstige kopers niet over na willen denken. Ze willen een smartphone die het al goed doet, en die vervolgens juist verder uitbreiden.

Modules

Daarnaast roept Google hardwarefabrikanten op om zelf nieuwe modules te verzinnen. Bedrijven en knutselaars kunnen zich aanmelden om een ontwikkel-kit van Project Ara te ontvangen, zodat ze er alvast mee aan de slag kunnen. Op het gebied van modulaire smartphones zijn er in elk geval al kapers op de kust. Zo lanceerde LG de G5, waarvan de onderdelen deels ook te vervangen zijn.

Bron: Project Ara

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Project, ara

Nieuws headlines

Laatste reactie