abonneren

‘Google heeft Google Glass nog niet opgegeven’

Google gaat zeker niet stoppen met het controversiële Google Glass-project. Dat zegt ex-ceo van de tech-gigant, Eric Schmidt, tegen de Wall Street Journal. Google Glass is volgens hem een té belangrijke technologie om links te laten liggen.

Google begon de verkoop van de Glass in 2013. De eerste testers konden toen met de bril aan de slag. De slimme bril bleek echter een minder groot succes dan gehoopt, en Google stopte de verkoop van de bril in januari 2015.
 

Onduidelijkheid

Er was lange tijd onduidelijkheid over het programma. Schmidt treedt nu, twee maanden later, eindelijk naar buiten met nieuws. De lancering van de bril liep volgens hem anders dan verwacht. Om privacyredenen werd de bril in sommige gelegenheden geweigerd, en veel voorbijgangers bleken moeite met Glass-dragers te hebben. Die kregen niet voor niets de weinig flatteuze bijnaam 'Glassholes'.
 

Veranderingen

Door veranderingen binnen de organisatie van Google Glass werd er in de media gesuggereerd dat Google het Glassproject
helemaal zou laten vallen. Volgens Schmidt hebben die aanpassingen echter een andere reden. Met het nieuwe hoofd van de organisatie, Tony Fadell, richt Google zich meer op de consumenten. Fadell ontwikkelde eerder bij Apple de iPod.

 

Schmidt ziet nog steeds toekomst in de bril, maar het project heeft wel tijd nodig. Het is vooral een langetermijnproject, zegt hij. "De markt voor draagbare technologie heeft erg veel potentie, zeker voor consumenten. Maar er is ook veel onduidelijkheid, vandaar dat een dergelijke apparaat in het begin niet aanslaat."
 

Consumentenversie

Eerder dit jaar onthulde de Wall Street Journal nog dat Google op dit moment bezig is met een goedkopere variant van de Google Glass. Deze bril zou ook een beter accu hebben, een verbeterde geluidskwaliteit en een beter bedieningssysteem.

 

Geschreven door: Casper Paans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Wall Street Journal