abonneren

Google heeft 10-inch 'Retina' Nexus

Google geeft op 29 oktober een persconferentie waarin het de volgende Nexus-toestellen zal introduceren. Dat hier de LG Nexus 4 bij zit, een 4,7-inch smartphone met Android 4.2, lijkt inmiddels onomstotelijk vast te staan. Maar Google komt ook met een 10-inch concurrent voor Apple's iPad.

De inhoud van de perspresentatie die Google volgende week houdt, is per ongeluk uitgelekt. In de sheets is te lezen dat Google de concurrentie met Apple aangaat op het tabletvlak: er komt een 10-inch Nexus-tablet met een 'Retina'-scherm. De tablet wordt door Samsung gemaakt en het 10-inch scherm heeft een resolutie van 2560x1600, wat neerkomt op 300 ppi. Dat is scherper dan Apple's huidige iPad-scherm, dat een pixeldensiteit van 264 ppi heeft.

De Nexus 10 wordt naast de kleinere Nexus 7 gepositioneerd en krijgt tevens Android 4.2 mee. Ook de Nexus 7 krijgt gezinsuitbreiding: de 32GB-variant, die hier en daar al te koop is, zal officieel gepresenteerd worden en er komen tevens varianten met een 3G-slot. Op deze manier hoopt Google de concurrentie met de iPad mini, die deze week zijn intrede doet, aan te kunnen gaan.

Wat betreft de Nexus 4-smartphone, die door LG geproduceerd zal worden, is er weinig nieuws te melden. Het toestel krijgt een 4,7-inch scherm (1280x768) maar de meeste details zijn inmiddels al op het internet te vinden. Wel interessant is dat alle toestellen draaien op Android 4.2, maar dat deze Android-versie nog gewoon onder de naam Ice Cream Sandwich gepresenteerd wordt. Codenaam Key Lime Pie zou dus pas toegepast worden op een volgende Android-versie, ofwel Android 4.3, ofwel Android 5.0.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus 7, Android 4.2, Nexus 10, Nexus, Android-tablet