abonneren

Google Gmail benoemt spam

Het spamfilter van de e-amaidienst Gmail van Google geeft voortaan aan waarom mail als spam wordt aangemerkt.

De nieuwe functie van Gmail verklaart waarom een ontvangen e-mail-bericht in de spam-map terecht is gekomen. Als je bladert in de spam-map wordt er bij elk bericht een korte verklaring gegeven waarom het bericht als spam bestempeld wordt. Als je op ‘meer informatie’ klikt, krijg je een algemeen overzicht van de criteria die het spamfilter van Google gebruikt.

Google waarschuwt je zo voor berichten die lijken op eerdere spam, of berichten die inhoud bevatten die veel in spam wordt gebruikt tot berichten die virussen of spyware bevatten. Ook Phishing-mails worden afgevangen als een zogenaamde bekende afzender (bijvoorbeeld YouTube) niet als zodanig geverifieerd kan worden.

Het spamfilter van Google functioneert over het algemeen goed. Je hebt er doorgaans geen omkijken naar. De spam wordt na verloop van tijd automatisch uit de spam-map verwijderd. Toch is het informatief af en toe eens te kijken en met de nieuwe functie er achter te komen wat de aanleiding is om de ongewenste mail tot spam te benoemen.

 

 

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Webmail

Tags: