abonneren

Google Glass pas in 2015 op de markt

Google Glass komt op z'n vroegst pas over een paar maanden voor consumenten beschikbaar. Een definitieve versie van de bril zou volgens persbureau Reuters pas in 2015 op de markt komen.
Het persbureau baseert zich op anonieme bronnen binnen Google. Dat claimde in 2013, bij de introductie van de bril, dat de wearable nog dát jaar op de markt zou komen.

Niet modieus genoeg

De voornaamste reden voor de vertraging is dat de bril nog niet modieus genoeg is voor consumenten, zeggen de bronnen tegen Reuters. Google werkt daarvoor wel samen met prominente ontwerpers zoals Ray-ban. Die willen de techniek uit de slimme bril integreren in een goede versie ervan.

Moderne Segway

Met alle vertragingen en tegenslag lijkt het erop dat Google Glass de moderne Segway wordt. Het apparaat zou de wereld van notificaties moeten veranderen, maar in werkelijkheid lijkt het apparaat voor weinig mensen écht praktisch te zijn. Dit weekend werd zelfs Google-oprichter Sergey Brin zonder de slimme bril gezien, terwijl hij het apparaat wel altijd op zijn hoofd heeft.

Ook laat een groeiend aantal ontwikkelaars hun ondersteuning voor Glass vallen. De meest prominente daarvan is Twitter, dat bekend maakte niet verder te werken aan hun Google Glass-app. Daarmee lijkt de populariteit van de bril sterk omlaag te vallen.

Cool, maar zinloos

Google Glass is op dit moment alleen nog verkrijgbaar voor ontwikkelaars en journalisten die willen testen hoe het apparaat werkt. De meningen over het apparaat hebben vaak één ding gemeen: men vindt het een technologisch sterk apparaat, maar het heeft in het dagelijks leven weinig praktisch nut.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags:

Laatste reactie