abonneren

Google Glass in Nederland? "Google says no..."

Wil je ook graag aan de slag met Google Glass, oftewel Google's speciale bril met ingebouwde heads-up display? Dan boek maar een ticket naar de Verenigde Staten, want Google heeft duidelijk laten weten voorlopig geen plannen te hebben om Glass in Europa te introduceren.

Wie wacht tot Google Glass in de Nederlandse winkelrekken ligt, kan voorlopig gerust nog even doorsparen. Google gaat de bril volgend jaar groots uitrollen in Amerika, maar heeft geen plannen om Glass ook in Europa uit te rollen. Volgens de Wall Street Journal heeft dit te maken met de spraakherkenningssoftware, die een belangrijk onderdeel van Glass vormt. Deze software moet van regio tot regio worden aangepast. Het aanpassen aan de Europese markt zou enorm veel tijd kosten, iets wat we eerder bij Apple (Siri) en Microsoft (Xbox One) hoorden. Ook maakt Google Glass veel discussies omtrent privacyregels los. In elk Europees land zal Google zijn Glass-techniek moeten laten goedkeuren door de privacywaakhond. Wie dus écht alvast met een Google Glass rond wil lopen, kan het beste zijn geluk beproeven op eBay of in Amerika. Neem voorlopig wel een zak geld mee: op eBay gaan de brillen voor zo'n $3000 over de toonbank.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Overig

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord