Google Glass krijgt flinke update

Google heeft het interne geheugen van Google Glass verdubbeld. De slimme bril heeft nu 2 GB aan opslagruimte, waardoor meerdere apps tegelijk kunnen draaien en programma's sneller opstarten.

De oude versie van de bril had nog maar 1 gigabyte aan geheugen, wat voor veel gebruikers te weinig was. Met meer interne geheugen wordt ook het werkgeheugen van de bril sneller. Daardoor voelt de hele interface sneller aan. Zeker wanneer veel apps tegelijk draaien, loopt de bril vaak wat traag, merkten we hier bij PCMweb.

Geen nieuwe versie

Explorers die de bril nu uitproberen, zoals ontwikkelaars en journalisten, krijgen geen nieuwe versie van de nieuwe bril. Zij (en eigenlijk dus ook wij) zitten vast aan het oude model.

Foto's maken

Met de nieuwe versie van de bril komt ook een software-update. Die zorgt ervoor dat foto's maken makkelijker wordt. Er komt bij het maken van een foto een viewfinder in beeld, waardoor de gebruiker kan zien waar hij precies een foto van maakt. Tot nu toe moest de gebruiker dat altijd op de gok doen.

Nieuwe apps

Ook maakte Google bekend dat er een flink aantal nieuwe applicaties voor Glass beschikbaar komen. Onder andere Shazam is nu te downloaden, een app waarmee gebruikers muziek kunnen herkennen. Daarnaast zijn enkele fitness-apps toegevoegd, en een applicatie waarmee video's live gestreamd kunnen worden. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: