Google geeft verzamelde data aan Europese autoriteiten

© CIDimport

Google geeft verzamelde data aan Europese autoriteiten

Geplaatst: 7 juni 2010 - 06:06

Aangepast: 17 november 2022 - 08:54

Redactie ID.nl

Google zal de gegevens die ze "per ongeluk" heeft verzameld van open draadloze netwerken, tijdens het maken van foto's voor Google Streetview, aan de Europese onderzoeksautoriteiten overhandigen. Het gaat hier om gerechtelijke vooronderzoeken in Frankrijk, Duitsland een Spanje. Ook Canada is bezig met een onderzoek en ook de Amerikaanse FTC is zich in de kwestie aan het verdiepen.Google ontkende tot voor kort dat ze iets verkeer deden. In April werd bekend dat de auto's die foto's nemen voor Google Streetview, ook data verzamelden van open Wifi-netwerken. In diverse Amerikaanse staten zijn ondertussen aanklachten ingediend.

Google zal de gegevens die ze "per ongeluk" heeft verzameld van open draadloze netwerken, tijdens het maken van foto's voor Google Streetview, aan de Europese onderzoeksautoriteiten overhandigen.

Het gaat hier om gerechtelijke vooronderzoeken in Frankrijk, Duitsland een Spanje. Ook Canada is bezig met een onderzoek en ook de Amerikaanse FTC is zich in de kwestie aan het verdiepen.

Google ontkende tot voor kort dat ze iets verkeer deden. In April werd bekend dat de auto's die foto's nemen voor Google Streetview, ook data verzamelden van open Wifi-netwerken. In diverse Amerikaanse staten zijn ondertussen aanklachten ingediend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten