abonneren

Google geeft verzamelde data aan Europese autoriteiten

Google zal de gegevens die ze "per ongeluk" heeft verzameld van open draadloze netwerken, tijdens het maken van foto's voor Google Streetview, aan de Europese onderzoeksautoriteiten overhandigen. Het gaat hier om gerechtelijke vooronderzoeken in Frankrijk, Duitsland een Spanje. Ook Canada is bezig met een onderzoek en ook de Amerikaanse FTC is zich in de kwestie aan het verdiepen.


Google ontkende tot voor kort dat ze iets verkeer deden. In April werd bekend dat de auto's die foto's nemen voor Google Streetview, ook data verzamelden van open Wifi-netwerken. In diverse Amerikaanse staten zijn ondertussen aanklachten ingediend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord