abonneren

'Google gaat Android en Chrome OS samenvoegen'

Google is van plan om Android en Chrome OS samen te voegen tot één besturingssysteem, wat vooral gevolgen zou hebben voor Chromebooks. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Chromebooks zouden daardoor ook een nieuwe naam krijgen, die nog niet is vastgesteld. Reden voor het besluit is de dominantie van Android, terwijl Chrome OS relatief weinig wordt gebruikt. Google zou in de toekomst liever laptops met Android willen zien.

Volgens de bronnen lanceert het nieuwe besturingssysteem in 2017, maar wil Google volgend jaar al een vroege versie uitbrengen. Chrome OS blijft bestaan als een open source besturingssysteem, dat alsnog door bedrijven op laptops kan worden geplaatst.

Microsoft achterna

Google lijkt daarmee Microsoft achterna te gaan met één besturingssysteem voor allerlei verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets, pc's en laptops. Dat moet het voor ontwikkelaars ook makkelijker maken om universele apps te bouwen.

Eerder werd overigens Apple nog gevraagd naar soortgelijke plannen, maar volgens het bedrijf blijven iOS en OS X wel van elkaar gescheiden.

Bron: Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Android, Chrome