abonneren

Google en Twitter slaan handen ineen voor waarschuwingssysteem

De twee tech-bedrijven hebben niet altijd een warme relatie gehad, maar voor het algemeen belang willen ze best de handen ineen slaan. Wanneer er voortaan een natuurramp plaatsvindt, zullen Google Now, Search en Maps tweets weergeven over de noodsituatie.

Op deze manier kunnen gebruikers met internet zoveel mogelijk informatie over de ramp tot zich nemen. Op Google+ laat de zoekmachinegigant weten dat de tweets antwoord kunnen geven op vragen zoals of scholen sluiten, of er geëvacueerd wordt en dat ze foto’s tonen van wat mensen die zich het dichtst bij het rampgebied bevinden zien.

Uitbreiden

Op het moment is deze functie alleen beschikbaar in Engelssprekende landen, maar Mountain View geeft aan dat het hard bezig is om nieuwe soorten sociale content op meerdere plekken toe te voegen – ook aan toekomstige producten.

Bijna Realtime Search

Het is niet helemaal te vergelijken met het goede oude Realtime Search waarbij ieders tweets aan de zoekresultaten werden toegevoegd, maar het komt in de buurt. 

Lees ook:

3 manieren om Google als proxy te gebruiken
de 10 beste Gmail-hacks  
4 alternatieven voor Google Maps 
> Hoge benzinekosten omzeilen met Google Maps 
> Google Hot Searches laat Nederlandse zoektrends zien  

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Tech, Search, Alarm, Alert, Ramp, waarschuwingssysteem

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord