abonneren

Google en Samsung komen met iPad-killer

Volgens de gezaghebbende site cnet.com wordt er hard gewerkt aan een tablet die eindelijk serieuze concurrentie zou moeten gaan vormen voor Apple’s iPad. Het gaat om een 10,1 inch Nexus, uit de kokers van Google en Samsung.

Recente cijfers van analistenbureau IDC laten zien dat Apple wereldwijd zo’n 68% van de totale tabletmarkt in handen heeft. Op de tweede plaats, met net iets minder dan 10%, volgt Samsung. Een groot gat dus dat, als het aan Google en Samsung ligt, de komende tijd aanzienlijk kleiner zal worden.

Met de Nexus die nu in ontwikkeling is, willen Samsung en Google de hi-end markt (zeg maar: het segment duurdere modellen) betreden. Belangrijkste wapen in de concurrentiestrijd moet het scherm van de nieuwe Nexus worden: naar verluidt wordt dat 2560x1600 pixels, met een pixeldichtheid van 299 pixels per inch. Ter vergelijking: het scherm van de nieuwste iPad biedt 2048x1536 pixels en kent een pixeldichtheid van 264 pixels per inch. Een en ander zal overigens ook betekenen dat de 10,1 Nexus wat betreft prijs niet in de buurt zal komen van de Nexus 7 (die in Nederland 249 euro kost en waarvoor Google samenwerkte met Asus), maar dat er een behoorlijk prijskaartje aan komt te hangen).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie