abonneren

Google eist verwijdering YouTube-app uit Windows Phone Store

Google staat erop dat Microsoft zijn zelfgebouwde YouTube-app uit de Windows Phone Store verwijdert. Aangezien Google niet van plan was om zelf een YouTube-app te ontwikkelen, deed Microsoft dit zelf maar. Het bedrijf laat echter de reclames weg en de video’s zijn eenvoudig te downloaden. Voor 22 mei moet de YouTube-applicatie verdwijnen van Google.

Microsoft bracht zelf een YouTube-applicatie uit voor Windows Phone. Google was immers niet van plan er eentje te ontwikkelen en zonder YouTube-app zou het Windows Phone platform een niet onbelangrijke app tekort schieten. Vorige week bracht Microsoft nog een update uit van de app.

Volgens een cease and desist-brief die The Verge heeft bemachtigd, moet Microsoft de zelfgeknutselde applicatie nu voor 22 mei offline halen van Google. De app overtreedt de algemene voorwaarden, aangezien er geen reclame getoond wordt.

In de brief staat te lezen: “Helaas ondermijnt uw applicatie een waardevolle continue bron van inkomsten voor makers, door reclame te blokkeren. Dit berokkent het bloeiende content ecosysteem van YouTube schade.”

Reactie Microsoft

Microsoft liet eerder al weten dat het belangrijke API’s van Google mist om bijvoorbeeld advertenties goed te kunnen tonen. Het bedrijf uit Redmond heeft nu laten weten dat het graag advertenties deblokkeert wanneer Google deze API’s beschikbaar stelt.

Microsoft refereert in zijn reactie heel slim ook nog naar de toespraak van Larry Page van gisteravond op Google I/O. Daarin zegt hij dat de technologiesector elkaar minder moet tegenwerken. Er moet meer worden samengewerkt en minder negativiteit over elkaar worden uitgestort. Microsoft wil met die woorden in het achterhoofd graag kijken of de zaak in samenwerking met Google op te lossen is voor gezamelijke klanten.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: app, YouTube

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord