abonneren

Google: duizenden phishingsites per dag

Volgens Google komen er iedere dag bijna 10.000 kwaadaardige websites bij. Vooral sites die het zogenaamde Phishing – vissen naar persoonlijke gegevens – toepassen, nemen snel toe.

Met de ‘safe browsing’ hulpmiddelen van Google probeert Google gebruikers te beschermen tegen gevaarlijke websites. Om duidelijk te maken hoe het hier mee staat heeft Google een aantal cijfers verzameld.

Zo worden er dagelijks 9500 malverserende websites ontdekt. Dat kunnen ook onschuldige websites zijn die door criminelen worden gehackt en misbruikt voor kwaadaardige doelen.

Google waarschuwt 600 miljoen internetgebruikers met miljoenen waarschuwingen per dag. Circa 14 miljoen zoekresultaten van Google search worden vergezeld van een waarschuwing. En 300.000 downloads per dag worden gesignaleerd als riskant door de downloadbescherming van Google Chrome. Ook stuurt Google duizende waarschuwingen naar websitebeheerders en internet providers.

Bron: Google Blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags: Phishing

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord