abonneren

Google Drive officieel gelanceerd

Google heeft vandaag de langverwachte dienst Google Drive gelanceerd waarmee gebruikers 5 GB gratis online opslagruimte voor hun bestanden krijgen.

Dat werd vandaag bekend gemaakt op het Official Google Enterprise Blog. Alle gebruikers krijgen 5 GB gratis online opslagruimte. Wil je meer ruimte, dan is dat mogelijk tegen betaling. De prijzen hiervoor staan nog niet op de Nederlandse pagina's van Google Drive vermeld. 

Google Docs en Google Plus worden in Google Drive geïntegreerd. Het maken van documenten, spreadsheets en presentaties is rechtstreeks in Google Drive mogelijk. Ook kun je vanuit Google Drive Photoshop- en Word-documenten openen zonder daarvoor eerst de programa's van respectievelijk Adobe en Microsoft te starten. Daarnaast kunnen meerdere personen aan hetzelfde document werken en de wijzigingen zien zodra ze zijn aangebracht. Documenten zijn doorzoekbaar op de server van Google Drive. Via OCR-technologie maakt Google Drive ook foto's met tekst doorzoekbaar. Heb je een Android-toestel, dan kun je de speciale app gebruiken. Binnen enkele weken verwacht Google ook met een app voor iOS toestellen te komen. 

Update: 25-april-2012
Waarschijnlijk is de belangstelling voor Google Drive vandaag zo groot dat de dienst bij sommige gebruikers nog niet beschikbaar is. Een beetje geduld tot zal hier ongetwijfeld helpen.

Zie ook Google's promofilmpje:

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: gratis, online backup