Google Drive kan websites hosten

Google kondigt aan dat Google Drive nu ook websites kan hosten. Dat is handig voor ontwikkelaars van websites die zo een demo van hun werk kunnen laten zien.

De aanbieders van online opslag werken er hard aan om het hun gebruikers naar de zin te maken. Momenteel is de concurrentie behoorlijk groot te noemen met services als SkyDrive, Dropbox, Mega en Google Drive. Deze proberen klanten te lokken door het aanbod van veel gratis opslag (onder andere Mega) en door de introductie van nieuwe functies. Zo wil Dropbox het gemakkelijker maken om foto's te delen via virtuele fotoalbums.

Voor de ontwikkelaars van websites is Google Drive nu een stuk interessanter geworden. Het is niet aan te raden om deze cloudopslagservice als uiteindelijke hostingprovider te gebruiken, maar voor een demo van een website lijkt dit een prima oplossing te zijn die ook nog heel goedkoop is.

Instructies
De instructies voor de hosting van webpagina's heeft Google nu online gezet. Het uploaden van een website naar Google Drive is heel eenvoudig. Daarvoor maak je eerst een nieuwe folder (map) aan in Drive. Deze folder deel je vervolgens als Public On The Web. Daarna upload je de html, js en css-bestanden die op de computer staan naar de betreffende folder in Drive. Vervolgens kun je de website via Drive bekijken door het html-bestand te openen en op de Preview-knop te klikken. Vanuit het Preview scherm deel je de url (die in de adresbalk van de browser staat) met anderen. Zo kunnen zij de demo van de website bekijken.

Anderen kunnen de demo van de site alleen zien als deze expliciet de link naar Google Drive ontvangen. Ontwikkelaars hoeven niet bang te zijn dat anderen zomaar op de website belanden terwijl deze nog niet af is. Zo houdt de ontwikkelaar alles zelf in de hand.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: dropbox