Google draait blokkade doorverkopers Pixel-telefoons terug

Google heeft gebruikers die Pixel-smartphones doorverkochten weer toegang gegeven tot haar diensten. Het bedrijf blokkeerde gebruikers omdat zij online aangekochte Pixel-telefoons doorverkochten, en dat mag niet.

Een aantal gebruikers die een online aangeschafte Pixel-telefoon van Google kochten en deze vervolgens doorverkochten, zagen hun toegang tot diverse online diensten ontnomen worden. Gebruikers konden bijvoorbeeld geen GMail, Google Drive of Google Foto's gebruiken.

Veel gebruikers lieten de Google Pixel-telefoons aanschaffen via vrienden in het buitenland of maakte gebruik van mensen die in de staat New Hamsphire wonen (waar geen belasting hoeft te worden betaald) die ze de telefoon lieten opsturen, zodat er geen belasting en invoerrechten hoefden te worden betaald. De winst op de toestellen zou dan tussen de koper en verkopende partij worden verdeeld.

Volgens de gebruikersvoorwaarden van Google is het niet toegestaan om smartphones door te verkopen en mogen deze alleen voor 'eigen gebruik' worden gekocht.

Onterecht

Veel gebruikers vonden de blokkade onterecht, omdat het net een stap te ver gaat om ook diensten als Mail en Drive te blokkeren; diensten die ook zonder een telefoon zijn te gebruiken. Google heeft alle gebruikers inmiddels weer toegang gegeven tot haar diensten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: google, pixel, Account