Google Cardboard komt naar iPhone

Googles provisorische VR-bril Cardboard wordt groter, zodat ook 6”-telefoons in de bril passen. Ook komt de bijbehorende app uit voor iOS, en kunnen ontwikkelaars makkelijker apps bouwen voor Apples telefoons.
Dat maakte Google vandaag bekend tijdens de I/O-ontwikkelaarsconferentie.

Cardboard

De Cardboard is een simpele virtual reality-bril die bestaat uit een stuk slim gevouwen karton. Daarin past een telefoon, waarmee je via speciale apps een spotgoedkope eigen VR-bril kunt maken.

Hub

Bij de bril hoort een app, waarmee VR-demo’s te bekijken zijn. Die komt nu ook beschikbaar voor iOS, zodat Cardboard-apps ook op de iPhone te bekijken zijn. Er bestonden al wel VR-apps voor de iPhone, maar die waren niet gebundeld via de Cardboard-hub.

SDK

Ook maakt Google de SDK voor Cardboard beschikbaar voor iOS. Daarmee wordt het voor ontwikkelaars makkelijker om apps te bouwen voor de iPhone, wat uiteindelijk voor een groter aanbod moet zorgen.

Cameramount met GoPro

Google gaat ook samenwerken met GoPro, om een systeem te maken waarmee iedereen VR-video’s kan maken. Daarvoor komen de bedrijven met ‘Jump’, dat onder andere bestaat uit een camera-mount waar niet minder dan 16 camera’s op passen. Die kunnen een gebied in 360 graden in kaart brengen.

Jump

Daar hoort ook speciale software bij, dus maakt Google een eigen software-kit beschikbaar waarmee de video’s makkelijk bij elkaar worden gezet.

De video’s zijn later te bekijken op YouTube, dat ‘Jump’ gaat ondersteunen. Later deze week zijn er daarvan een paar kleine voorbeelden te zien in de YouTube-Android-app.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: vr, google cardboard, cardboard, google io 2015